Zelovoc

17. januára 2023, rojko, Nezaradené

Migrujúca straníčka, pociťujúca výrazný nedostatok obdivovaných politických strán v dvojkrížovom trojkopčí, sa rozhodla založiť ďalšiu, s novým revolučným ovocným názvom.

Nič proti jablkám, však sú zdrojom vitamínov a iných zdraviu dôležitých látok, na rozdiel od straníkov.

Akurát by sa mohol ozvať zakladateľ prvej rovnomennej politickej strany spod Uralu s obvinením z plagizovania dobrého mena. Ja osobne by som rád poznal aj názor jabĺk samotných na túto záležitosť.

Ako symbol straníkov sme tu už mali čerešne aj klinčeky, takže je asi čas na zmenu.

Zelovoc ponúka viac vhodných názvov, pri ktorých by volič mohol lepšie povoliť uzdu svojej predstavivosti pri hľadaní súvislostí medzi názvom a činnosťou politickej strany.

Možno chren a petržlen by boli pre straníkov vhodnejšie.

Alebo čo tak niečo naše pravé, írečité ako zemiak, krumpľa, švábka, gruľa, ertepla.

Určite však aj názov politickej strany zo zelevocu by bol vhodnejší ako existujúce klamlivé, zavádzacie názvy spomínajúce obyčajných ľudí, nezávislé osobnosti, slobodu, solidaritu, dobrú voľbu, majúcich dosť, progresívnych, zmenu zdola, hlas ľudu a tak ďalej až do omrzenia.

A keby sa náhodou zelovoc vypredal, môžu straníci pokračovať vo výbere vhodného názvu aj v iných obchodoch.

Ja rojko však naďalej budem snívať o tom, že ovocie a zelenina bude napriek urputnému snaženiu straníkov pre každého dostupná za prijateľnú cenu v zelovoci, a nielen pre straníkov milujúcich občanov počas straníckych demokratických volieb.